Ulf Harbo Enhedslisten Norddjurs revser København for ulovlig sagsbehandling

- Københavns Kommune er bare den værste. Generelt kan man se, at København er dobbelt så dårlige som andre storbyer.

Sådan lyder den kradse kritik fra en jysk lokalpolitiker, når talen falder på førtidspension i hovedstaden. Ulf Harbo bor til dagligt i Jylland, hvor han er beskæftiget som lokalpolitiker for Enhedlisten i Norddjurs Kommune, men han har gjort det til sit hjerteblod at hjælpe syge borgere, der kæmper mod systemet i København.

I Norddjurs Kommune er de i modsætning til København begyndt at tildele flere førtidspensioner. I runde tal koster det 11.000 kroner at have en borger på kontanthjælp, mens en førtidspension koster 18.0000 kroner.

Trods en forskel på 7000 kroner, så er filosofien bag Norddjurs-modellen, at det i længden er dyrere at fastholde kontanthjælpsmodtagere i gentagende udredningsforløb. Der er derimod god økonomi i at afklare syge borgere hurtigt, mener Ulf Baldrian Harbo.